Ultimele stiri

Echipa de baschet BC Timişoara cere ajutorul oamenilor de afaceri din oraş pentru a nu dispărea. Ce le solicită

basket

Echipa de baschet BC Timişoara se află într-o situaţie critică. Asta pentru că, în ultima perioadă, nu a mai primit bani de la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, după ce Curtea de Conturi a stabilit că finanţarea asociaţiilor sportive din oraş de către autorităţile locale şi judeţene s-ar fi făcut ilegal.

Prin urmare, astăzi, consiliul director al clubului BC Timişoara s-a întrunit şi a analizat posibilitățile de continuare a activității în perioada imediat următoare precum și alternativele pe care clubul le are termen mediu și lung.

Vă reamintim că în urma deciziilor inițiale emise de Curtea de Conturi, atât Consiliul Local Timișoara cât și Consiliul Județean Timiș se află în imposibilitatea de a onora sprijinul financiar alocat prin hotărâri de consiliu și bugete aflate în vigoare. Aceste decizii au fost contestate de autoritățile publice locale urmând ca opinia finală a Curții de Conturi a României să fie transmisă în cel mai scurt timp.

„Având în vedere situația gravă existentă, Consiliul Director face un apel la mediul de afaceri timișorean, parte a comunității locale, să sprijine financiar clubul pe o perioadă limitată astfel încât tradiția baschetbalistică timișoreană să nu fie întreruptă. În acest sens, Consiliul Director va transmite în cursul zilei de azi o scrisoare oficială companiilor din Timișoara pentru sprijinirea acestui demers”, transmit reprezentanţii echipei de baschet.

BC Timişoara a câştigat Cupa României şi a participat de mai multe ori în competiţii europene. „Consiliul Director al clubului BC Timișoara a decis să încerce continuarea activității prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranța că apelul adresat mediului de afaceri timișorean va avea un ecou pozitiv și că opinia finală a Curții de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităților publice locale”, mai spun cei de la BC Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*