Ultimele stiri

Echipamente de ultimă generație care înregistrează bătăile inimii fătului, la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara

aparate performante

Vești bune pentru sutele de mămici care nasc în fiecare lună la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Ieri au fost date în folosință, la sălile de naștere, două cardiotografe performante, care au fost achiziționate prin fonduri europene în cadrul unui proiect inedit.

Aparatele folosesc la înregistrarea bătăilor inimii fătului și a intensități contracțiilor uterine, fiind foarte utile în depistarea suferinței fetele, anunță Olimpia Oprea, medic la Maternitatea „Odobescu” și responsabil în cadrul proiectului.

Proiectul se numește „Dezvoltarea infrastructurii de C-D a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timișoara prin crearea unui Centru de cercetare medicală transnaţională privind impactul terapeutic şi de prevenire a cancerului şi a bolilor congenitale ȋn perioada perinatală”, este finanțat cu 8,8 milioane de lei de la Uniunea Europeană și va fi finalizat în 12 august 2015.

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de Cercetare-Dezvoltare existente ȋn Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi crearea de noi laboratoare pentru creşterea capacității de cercetare, a calității si eficienței acesteia, cu consecințe pozitive asupra stării de sănătate prin scăderea morbidității şi mortalității prin cancer genito – mamar şi boli congenitale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*