Ultimele stiri

Echipamente medicale de ultimă generație, achiziționate de Spitalul Municipal Timișoara din fonduri europene

rmn

Vești bune pentru pacienții din Timișoara, și nu numai care vor fi nevoiți să treacă pragul spitalului municipal. În cel mult 17 luni, bolnavii nu vor mai fi nevoiți să plătească din propriul buzunar pentru investigații radioimagistice de înaltă performanță, la cabinetele private. Și asta pentru că reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara au depus un proiect finanțat din fonduri europene prin intermediul căruia vor cumpăra echipamente medicale de ultimă generație în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Cel mai performant aparat este un RMN care costă în jur de un milion de euro, de 1,5 Tesla, pe care va fi instalat și un soft special ce identifică problemele oncologice ale pacienților. Mai mult, Spitalul Municipal Timișoara va avea și un mamograf digital, unic în partea de vest a țării, cu ajutorul căruia patologia sânului va fi depistată mult mai eficient.

În acest moment, reprezentanții unității spitalicești din orașul de pe Bega lucrează de zori la amenajarea camerei speciale în care va fi instalat RMN-ul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*