Ultimele stiri

Efectul Confort: Bulevardul Liviu Rebreanu e plin de gropi, iar banii pe garanția lucrării au dispărut

Situație halucinantă la Primăria Timișoara! Termenul de garanție pentru B-dul Liviu Rebreanu expiră în luna mai și din cauza că strada arată ca după război, procesul verbal este posibil să nu fie semnat de reprezentanții municipalității. Până aici totul e în regulă, numai că, surpriză, banii de garanție depuși de firma ce a executat lucrările în anul 2009, în contul Primăriei, a dispărut. Vorbim de 5% din valoarea totală a investiției ce s-a ridicat la 16,1 milioane de euro.

Lucrarea de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu s-a făcut în anul 2009 de firma cunoscutului om de afaceri Georgică Cornu, Confort. De atunci s-a tot discutat pe tema calității lucrării, în prezent ajungându-se ca drumul să arate ca după război. Sfârșitul lunii martie a acestui an ar trebui să vină și cu recepția finală a lucrării, dar reprezentanții municipalității nu ar dori să semneze procesul verbal din cauza calității defectuase a lucrării. Problema este că, suma depusă de firma confort drept garanție în momentul începerii lucrărilor a dispărut fără urmă din conturile Primăriei.

Primarul Nicolae Robu spune că nu are cunoștință despre ce s-a întâmplat cu banii, dar spune că este foarte posibil ca firma lui Cornu să fie trimisă în judecată.

„Nu ține de atribuțiile primarului, ci de atribuțiile organelor de anchetă. Când am devenit primar, acei bani erau deja dați înapoi ca și cum s-ar fi ajuns la concluzia că lucrarea s-ar fi făcut corect. Este o situație care trebuie anchetată. Am înțeles că este făcută o sesizație, dar nu știu dacă la Poliție sau la Procuratură”, a explicat Robu.

Între timp, lupta se dă între Direcția de Economică și cea Tehnică, care aruncă mingea dintr-o curte în alta. Totuși, acestea vor trebui să ajungă curând la un numitor comun, căci, consilierul local PSD Radu Țoancă a cerut ca aceste două direcții să documente clare în ceea ce privește garanția depusă de firma Confort și dispărută ulterior.

„Aș dori ca până la ședința de marțea viitoare să ni se prezinte ce s-a întâmplat cu suma de garanție de pe Liviu Rebreanu. Nu este posibil ca două direcții ( Economică și Tehnică) să nu știe ce s-a întâmplat cu garanția”, a atras atenția Țoancă.

Foto –www.timișoreni.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*