Ultimele stiri

Elevi fără profesori în mai multe școli din Timiș. Ce spun inspectorii școlari

concurs matematica

Din cauza salariilor mici, dacălii fug din învățământul româneasc. Din acest motiv, la fel ca în anii precedenți, sute de posturi au rămas neocupate, chiar dacă a trecut o săptămână de la începerea școlii. În aceste condiții, nu are cine să le predea elevilor din mai multe școli timișorene până când directorii unităților de învățământ vor găsi un dascăl calificat dispus să le predea.

Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a declarat, astăzi, că au rămas peste 400 de posturi neocupate în școlile din județul Timiș, cele mai multe de educatoare și de învățătoare. Inspectorii școlari spun că, la unele discipline, de abia au găsit dascăli calificați care să le predea elevilor, astfel că au fost aduși și profesori care sunt la pensie sau care lucrează în alte domenii, la fel cum sunt preoții care predau religia în școli.

În perioada următoare, în fiecare unitate de învățământ din județul Timiș în care au rămas posturi neocupate vor fi organizate concursuri. Aproape 7.000 de posturi didactice sunt în școlile din județul Timiș, peste 5.500 fiind ocupate de profesori titulari.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*