Ultimele stiri

Elevii de clasa a VIII-a din Timiș, încurajați să aleagă o școală profesională ca să învețe o meserie

caravana meseriilor

O campanie națională de promovare a învățământului profesional dual sub denumirea „Caravana meseriilor” pentru a atrage elevi din clasele a VIII a s-a desfășurat, recent, în mai multe județe din țară, printre care și Timiș.

Scopul nu a fost doar cel al unei informări cu pliante sau afișe, ci în mașina care însoțea caravana se aflau obiecte și aparate care reprezentau centrul de greutate în desfășurarea viitoarei meserii: aparate de sudură, bancuri de lucru, dotări pentru birotică.

„Caravana meseriilor” a vizitat patru locații, dintre care două în Timișoara (Școala Generală Nr. 21 și Școala Generală Nr. 7 ), Școala Generală din orașul Recaș și cea din comuna Giarmata. Aproape 350 de elevi din clasele a VIII-a au primit informațiile necesare abordării învățământului dual. În ultime perioadă, interesul din partea elevilor și acceptul părinților este tot mai mare tocmai prin faptul că primii absolvenți ai acestui model de pregătire sunt integrați și apreciați la locurile de muncă. În acest an au început alți 80 de elevi în trei clase școala profesională duală în Timișoara.

„Scopul este să atragem și să convingem tinerii să învețe o meserie, deoarece trebuie schimbată mentalitatea. Locurile de muncă necalificate în străinătate nu sunt o alternativă. Pe piața muncii este nevoie de meseriași, de aceea trebuie învățată o meserie de viitor”, menționează organizatorii caravanei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*