Ultimele stiri

Elevii de clasa a VIII-a intră în febra examenelor. De ce nu s-au putut înscrie la Evaluarea Națională sute de copii din Timiș

evaluarea nationala

Ieri, 18 iunie, a fost ultima zi în care absolvenții de gimnaziu au putut să își depună dosarele pentru a fi înscriși la Evaluarea Națională, care începe peste doar câteva zile, pe 23 iunie.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a precizat că vor susține acest examen 4.808 elevi. La începutul anului școlar 2013 – 2014 au fost înscriși în clasa a VIII-a, în școlile din județul Timiș, 5.652 de copii, însă 700 dintre aceștia au rămas repetenți sau corigenți, motiv pentru care nu vor putea susține Evaluarea Națională în acest an.

Cele două probe scrise ale examenului sunt programate astfel: luni, 23 iunie, la Limba și Literatura Română, iar pe 25 iunie, la Matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 27 iunie, cel târziu până la ora 16.00, iar în intervalul orar 16.00 – 20.00, se vor putea depune contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie.

Din acest an, Ministerul Educației Naționale a decis ca media de admitere să se calculeze ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 75 %, și media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de doar 25 %, și nu 50 % așa cum era până acum.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*