Ultimele stiri

Elevii de clasa I și a II-a din Timiș învață, de astăzi, din manualele școlare noi

elevi

Școlarii din întreaga țară s-au întors, astăzi, la școală, după ce s-au distrat în vacanța de iarnă. Însă, peste doar trei săptămâni, elevii intră din nou în vacanță, și asta pentru că este pauza dintre cele două semestre.

Tot de astăzi, cei peste 10.000 de elevi de clasa I și a II-a din județul Timiș vor învăța din manualele școlare noi care au ajuns, în sfârșit, în unitățile de învățământ din județ. Totuși, nu toate manualele tipărite după noua programă școlară au ajuns în Timiș. Potrivit inspectorului școlar adjunct Francisc Halasz, lipsește de pe băncile elevilor de clasa I Abecedarul, care încă nu a fost tipărit din cauza contestațiilor, motiv pentru care școlarii învață tot din vechiul manual.

Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, şi va fi întrerupt de vacanţa de primăvară, programată între 11 aprilie şi 19 aprilie. Săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Tezele din semestrul al II-lea vor fi date, de regulă, până la 22 mai. Vacanța de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*