Ultimele stiri

Elevii de la o școală din Timișoara vor să fie mai responsabili față de mediu. Ce premii pot câștiga dacă adună deșeuri electronice

elevi eco

Școala Generală Nr. 18 din Timișoara are o clasă verde, în care învață eco-elevi. Micuții de clasa a V-a adună echipamente electrice și electronice uzate, participă la acțiunile de ecologizare organizate în orașul de pe Bega în fiecare an, ba mai mult au realizat și îmbrăcăminte eco pe care au arătat-o celor prezenți, astăzi, la școala la care învață, în cadrul unei prezentări de modă. Rochițe și fustițe din hârtie, celofan, papion din plastic sau un elev îmbrăcat într-un echipament de robot format din pachete de țigări și cutii au reprezentant doar câteva dintre cele mai interesante accesorii vestimentare prezentate.

Elevii timișoreni nu au muncit degeaba pentru a realiza colecția de haine eco, și asta pentru că vor primi puncte în plus din partea ECOTIC și Asociația Fără Frontiere, care implementează un proiect ce are ca tematică protecția mediului.

În cadrul proiectului “RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizează, Reciclează, oferind o nouă șansă persoanelor dezavantajate”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, va fi organizat și concursul ECOȘcolarul. În această competiție, 40 de elevi de la Școala Generală Nr. 18 din Timișoara, alături de alți copii din 11 unități de învățământ din țară, vor colecta deșeuri de echipamente electrice și electronice. Cele mai mari trei cantități colectate vor aduce școlilor respective echipamente IT&C noi. Programul se încheie la sfârșitul lunii mai.

Tot în clasa a V-a la școala timișoreană înscrisă în concurs se află și un copil pasionat de invenții. Ciprian Popa, un băiețel de 11 ani, a realizat invenții din materiale refolosibile. Unul dintre acestea îl reprezintă un scânteietor, creat din două fire, un capac de la bateriile unei jucării defecte și o scăpărătoare de la o brichetă care nu mai funcționează. “În cazul în care sunteți în pădure și doriți să faceți un foc, acest scânteietor este foarte util.  Nici nu mai știu câte lucruri am inventat. Visul meu este să devin inginer de avioane, să construiesc avioane și aeroplane”, spune Ciprian Popa.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*