Ultimele stiri

Elevii din județul Timiș, printre medaliații la cele patru olimpiade naționale ce s-au desfășurat la Timișoara în această lună! Ce premii au obținut

olimpiada

17 dintre cei mai buni elevi din județul Timiș au reușit performanța de a fi pe podium în cadrul celor patru olimpiade naționale ce s-au desfășurat în urmă cu câteva zile în orașul de pe Bega.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, sute de elevi, cei mai buni din întreaga țară la Limba Română, Limba Maghiară, Științe Socio-Umane și Silvicultură s-au întrecut la Timișoara. La olimpiada la Limba și Literatura Maghiară au participat 144 elevi, însă doar 24 au plecat acasă fără niciun premiu sau mențiune. Printre premianți s-au numărat și trei din județul Timiș, și anume Câmpean  Csenge (clasa a IX-a) și Andraszy Nora (clasa a VI-a) s-au ales cu premii speciale, iar Boroș Victoria a câștigat un premiu special și mențiune.

La Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane s-au întrecut 308 elevi din întreaga țară, 98 dintre aceștia au primit premii și mențiuni. Din Timiș s-au clasat pe primele locuri Andrașoni Teodora (clasa a IX-a), de la Colegiul Național Bănățean, care a obținut locul doi la Istorie, și Damian Miruna (clasa a IX-a), de la Liceul „Corioloan Brediceanu” din Lugoj, locul doi la Logică.

La Olimpiada la Limba și Literatura Română au concurat 207 elevi, 31 au primit premii și mențiuni și alți 62 premii speciale din partea conducerii Universității de Vest. Cele mai bune locuri au fost obținute de elevii din județul Timiș Groseck Oxana (clasa a XI-a) de la Liceul “Nikolaus Lenau”, care a obținut premiul trei, Surdea Hernea Vlad (clasa a XII-a) de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” și Bodog Alexandru (clasa a XII-a) de la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” au primit mențiune, iar Vaida Coralia (clasa a XII-a) de la Colegiul Național “C. D. Loga” a primit un premiu special.

În ceea ce privește olimpiada în cadrul căreia liceenii și-au verificat competențele în silvicultură, din cele șapte echipe participante, una a fost din Timișoara, care a și reușit performanța de a se clasa pe locul al treilea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*