Ultimele stiri

Elevii din Timiș din ce în ce mai puțin interesați de taberele din România. Prefectul ia în calcul taberele tematice

În cadrul ședinței de astăzi de la Consiliul Județean, s-a discutat despre programul și stadiul pregătirii taberelor școlare pentru sezonul estival 2014. Elevii din Timiș sunt  așteptați în taberele de la Chevereșu Mare și Poeni Strâmbu.

Adrian Tal,  șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, a precizat că s-au luat măsuri de acoperire a deficitului de personal, iar locuințele unde vor locui elevii vor fi dotate cu frigidere, lăzi frigorifice, cu tot ce este nevoie pentru ca elevilor să nu le lipsească nimic. De asemenea, acesta precizează că s-a luat legătura cu firmele de dezinsecție și deratizări, s-au stabilit contracte cu firme de salubrizare, iar spațiile au fost igienizate atât la interior, cât și la exterior. Adrian Tal a specificat faptul că elevii vor trebui să ia la cunoștință câteva norme de comportament care trebuie respectate în tabere.

25 de locuri din cele disponibile vor fi pentru persoanele cu dizabilități.

Eugen Dogariu s-a arătat nemulțumit de faptul că se vor organiza doar două tabere  în județul Timiș, nici acelea ocupate 100%. „Probabil că pe viitor va trebui să se găsească o modalitate de a face mai atractive aceste tabere, pentru că din ce am văzut, în mare parte, elevii preferă să meargă în tabere în alte părți decât în România. În momentul de față, chestiunea cu taberele tematice este cea mai atractivă”, a precizat prefectul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*