Ultimele stiri

Elevii din Timiş speră să obţină note mai mari la BAC, sesiunea de toamnă, şi s-au înghesuit să depună contestaţii. Când se afişează rezultatele finale

bac 2015

Sute de absolvenţi de liceu din judeţul Timiş care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă, o bună parte din ei fiind declaraţi „respinşi”, şi-au încercat norocul şi au solicitat recorectarea lucrărilor, în speranţa că vor primi o notă mai mare şi vor putea promova, în sfârşit, „examenul maturităţii”.

295 de contestaţii au fost depuse, ieri, de liceenii din judeţul Timiş. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Cei mai mulţi elevi s-au înghesuit să depună contestaţie la Matematică – 88, 77 la Limba Română, 66 la Biologie, 52 la Geografie şi 17 la Istorie.

Doar 25,95 % dintre candidaţii din Timiş care au susţinut BAC-ul în toamnă au învăţat suficient de mult încât să-l şi promoveze. 1.598 de liceeni din judeţul Timiş s-au înscris în cadrul celei de-a doua sesiuni a BAC-ului, însă 307 nu s-au mai prezentat. Astfel, probele examenului de Bacalaureat au fost susţinute de 1.291 de candidaţi, cinci însă au fost eliminaţi din sala de examen pentru că au încercat să copieze. Prin urmare, doar 335 de liceeni din Timiş au obţinut note de trecere, restul celor 951 de candidaţi au fost declaraţi “respinşi”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*