Ultimele stiri

Elevii din Timiș vor învăța să joace sportul minții. Când va fi introdus șahul ca materie opțională în școli

sah

Mii de elevi din județul Timiș, care învață în 20 de unități de învățământ, vor învăța să joace șah. Acest lucru se va întâmpla din următorul an școlar, după ce Ministerul Educației Naționale a decis ca șahul să fie introdus în școli ca materie opțională.

Pentru început, în întreaga țară, doar în 500 de unități de învățământ din întreaga țară se va juca șah, urmând ca în viitor sportul minții să fie învățat în toate școlile. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, în județul nostru se va învăța șah în zece școli de la sat și zece de la oraș.

Astăzi, ISJ Timiș în parteneriat cu Federația Română de Șah au lansat Programul Național „Educație prin șah în învățământul preuniversitar”. În cadrul acestuia, fiecare unitate școlară a primit gratuit câte o trusă de șah compusă din zece garnituri de piese, zece table pliabile, o tablă portabilă de demonstrație și un manual de șah.

Începând din semestrul al doilea al acestui an școlar, la Casa Corpului Didactic din Timișoara, dascălii interesați să obțină un atestat pentru a putea preda șah în școli și pentru a-și suplimenta veniturile, se pot îsncrie la cursuri de formare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*