Ultimele stiri

Elevii, încurajați să strângă PET-uri pentru ca Timișoara să poată intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod din sticle de plastic din lume

pod bega

Cel mai mare pod din sticle de plastic din lume, ce urmează a fi construit din 100.000 de PET-uri, este tot mai aproape de a fi realizat. Echipa EcoStuff România, care vrea să ducă orașul de pe Bega în Cartea Recordurilor, lansează un nou concurs destinat tuturor școlilor și grădinițelor din Județul Timiș, „PET-uri Pentru Cartea Recordurilor”, prin intermediul căruia încearcă să-I încurajeze per copii să contribuie la colectarea sticlelor necesare realizării construcției.

Potrivit reprezentanților asociației, școala sau grădinița care va aduna în perioada 19 – 31 Mai cele mai multe pet-uri va câștiga un videoproiector oferit. “Sunt acceptate pet-uri de toate mărimile și culorile, curate, golite de conținut, cu capac și să nu fie turtite. Toate pet-urile trebuie puse în saci, pe mărimi (0.5L, 1L, 2L etc.), pentru fi mai ușor de numărat în vederea stabilirii câștigătorului. Toate pet-urile colectate trebuie aduse în Timișoara, pe Blv. Vasile Pârvan, vis-a-vis de Universitatea de Vest, la terasa La Capițe, în orice zi, dar nu mai târziu de Sâmbătă 31 Mai, la ora 16.00.  Acolo vor fi numărate și preluate de un reprezentant al EcoStuff”, transmit inițiatorii proiectului.

Câștigătorul concursului va fi anunțat și premiul va fi oferit în data de 5 iunie, de Ziua Mediului. De asemenea câștigătorul va fi menționat pe panoul oficial realizat cu ocazia tentativei de dodorâre a recordului actual. Pentru detalii suplimentare puteți să scrieți pe office@ecostuff.ro sau pe pagina de Facebook a proiectului https://www.facebook.com/cu.podu.

„cu.podu” este susținut până în acest moment de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Apele Române Banat, Căpitănia Portului Timișoara, Frigoglass, Retim și „La Căpițe”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*