Ultimele stiri

Elevii pot intra în continuare la liceu cu medii sub cinci

elevi liceu

Ministerul Educației Naționale a decis ca școala profesională să aibă, din nou, o durată de trei ani, ceea ce înseamnă că din anul școlar următor elevii nu vor mai fi obligați să facă clasa a IX-a la liceu, și abia din clasa a X-a să opteze pentru o clasă profesională.

Totuși, reprezentanții ministerului au omis să prevadă în regulament faptul că, din toamna acestui an, se va intra la liceu doar cu medii peste 5, iar elevii cu note mai mici să se poată înscrie doar la școli profesionale. În aceste condiții, la fel ca în anii precedenți, vom avea elevi cu medii mici, care au prins un loc la o clasă de liceu.

“Nu există nicio reglementare care să prevadă faptul că dacă un elev nu a obținut media 5 la Evaluarea Națională nu poate merge la liceu. Mai mult, media cu care se va intra în clasa a IX-a probabil va fi mai mică pentru că s-a modificat și sistemul de calcul. Astfel, vom auzi că s-a intrat la liceu nu cu medii de 3,5, ci chiar de 2,5. Sperăm ca din anul viitor se va clarifica media minimă cu care să se poată merge la liceu”, a explicat Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*