Ultimele stiri

Elevii, provocați să propună soluții pentru promovarea Timișoarei

timisoara primavara

Concurs de proiecte inedit propus de Universitatea de Vest din Timișoara. Astfe, în perioada aprilie – mai, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul universității organizează competiția de proiecte „Timișoara Creativă”, care este adresată elevilor din clasele IX – XIII.

Competiția presupune elaborarea în echipă a unui eseu în limba română prin care va fi propusă o soluție de valorificare și dezvoltare într-un mod creativ și inovativ a unei resurse publice a orașului.

Obiectivul principal al competiției este de a stimula spiritul civic în rândurile elevilor de liceu și încurajarea acestora de a aduce contribuții antreprenoriale în societatea românească.

„Avem nevoie de cât mai mulți tineri creativi și inovativi pentru a produce o schimbare profundă în comunitate. Ne-am propus să îi ajutăm încă de la liceu în a-și identifica adevăratul potențial, în a învăța să gândească dincolo de granițele clasice ale creației. În plus, prin acest concurs ne dorim să le dezvoltăm și spiritul competițional”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Elevii pot să se înscrie până în data de 30 aprilie, urmând ca în 1 mai eseurile să fie publicate pe pagina web a Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor. Urmează promovarea proiectelor în cadrul comunității, în 2 și 10 mai, când echipele își vor prezenta propunerile în Piața Operei, urmărind obținerea de voturi de susținere.

Luni, 11 mai, urmează prezentarea publică a eseurilor. Echipele vor fi invitate la sediul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor pentru prezentarea proiectelor în fața comisiei de evaluare. Clasamentul final va fi anunțat după finalizarea prezentărilor. Echipa ocupantă a locului I va primi 2.000 de lei, cea de pe locul 2, 1.500 de lei, iar cea de pe locul 3, 1.000 de lei,

Proiectele câștigătoare sunt deschise pentru a fi implementate în Timișoara de antreprenori locali, în colaborare cu Primăria Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*