Ultimele stiri

Elevii timișoreni visează să devină medici sau avocați. Ce mai arată un studiu realizat de Universitatea de Vest din Timișoara

bac

Ce își doresc elevii de liceu să studieze la facultate? Ce profesii aleg și ce părere au despre diferite ocupații profesionale? Universitatea de Vest din Timișoara a prezentat, astăzi, un studiu realizat printre elevii de liceu din Timiș.

Totul în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană derulat de UVT, prin Facultatea de Sociologie și Psihologie, pe tema percepției elevilor asupra profesiei de psiholog și asupra oportunităților existente pe piața muncii.

Astfel, din acest studiu inedit aflăm că doar 40 % din elevii de clasa a XI-a din școlile din județul Timiș sunt hotărâți unde vor merge la facultate. De altfel, reprezentanții UVT au ajuns la concluzia că majoritatea celor care știu la ce facultate doresc să se înscrie sunt cei care învață bine. Pe de altă parte, 85 % din elevii de clasa a XI-a cu medii peste 7 habar n-au dacă vor merge la facultate și unde.

În ceea ce privește domeniile cele mai apreciate de elevi, aflăm că 20 % dintre cei deciși vor să se facă medici, alți 20 % avocați, iar restul psihologi, jurnaliști, informaticieni, profesori sau polițiști. Însă doar 1 % din elevi vor să urmeze Facultatea de Matematică, Fizică sau Chimie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*