Ultimele stiri

EMECS-thon – sisteme embedded, idei studențești, inovații de succes

EMECS-thon este un maraton de 48 de ore în care echipele participante proiectează de la zero un sistem încorporat (embedded system) și concurează pentru premiile puse la bătaie.
În perioada  5-7 februarie 2016, Liga AC va găzdui, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, dar și cu alte 5 universități de peste hotare din consorțiul EMECS (European Masters in Embedded Computing Systems), maratonul de sisteme încorporate EMECS-thon. Concursul se va desfășura în laboratoarele complet echipate ale Facultății de Automatică și Calculatoare și, în același timp, în celelalte universități participante:Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, Trondheim, Norvegia, Universitatea Tehnică din Kaiserlautern, Kaiserslautern, Germania, Universitatea din Southampton, Southampton, Regatul Unit al Marii Britanii, Universitatea Internațională Burch, Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, Universitatea Tehnologică din Graz, Graz, Austria.
Acest proiect are scopul de a încuraja tinerii pasionați de domeniul IT&C (Information Technology and Communication) să își antreneze creativitatea și să genereze idei de proiecte, oferindu-le șansa să le implementeze în cadrul unui concurs jurizat.
Acest concurs este destinat tuturor studenților din universități membre ale consorțiului EMECS și din universități partenere. Echipele participante sunt formate din trei studenți, iar fiecare echipă are posibilitatea să își aleagă o temă de proiect. Ediția din 2016 a proiectului așteaptă 7 echipe participante (21 studenți) la Universitatea Politehnica Timișoara, iar printre partenerii locali se numără: Continental, Eltrex, Lasting, Autoliv, Robofun, Yazaki.
După încheierea celor 48 de ore în care echipele au implementat de la zero proiectul, munca lor va fi jurizată și se vor acorda următoarele premii în fiecare universitate: Cea mai bună idee tehnică, Cea mai bună idee de afacere și Premiul de popularitate, iar la nivel global, echipa cu cel mai bun proiect este premiată cu titlul „EMECS­-thon Gurus”.
EMECS-thon 2016 aduce numeroase provocări participanților și îi determină să-și dovedească măiestria în domeniul micilor roboței și a mașinăriilor automatizate.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri 05.02.2016, ora 10:00, Bvd.Vasile Pârvan nr.2 (clădirea Electro), sala A107A, și prezentarea proiectelor, duminică 07.02.2016, ora 10:00 în laboratoarele Facultății de Automatică și Calculatoare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*