Ultimele stiri

Emoții pentru absolvenții de liceu. Astăzi susțin prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat UPDATE Ce subiecte au primit

bac

Mari emoții pentru mii de absolvenți de liceu din judesțul Timiș. Astăzi susțin prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba și Literatura Română.

În județul nostru s-au înscris pentru a participa la „examenul maturității” 4.932 de elevi, dar susțin proba scrisă la limba română 4.440 de candidați. Restul elevilor înscriși au promovat deja această probă în sesiunile anterioare ale examenului de Bacalaureat.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, elevii susțin BAC-ul în 16 centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în cinci centre de evaluare.

AICI pot fi consultate modelele de subiecte din acest an, iar AICI baremul de corectare.

UPDATE 1: Elevii de la profilul real au primit un text la prima vedere din opera literară Omul din vis de Cezar Petrescu, pe baza căruia au avut de dat antonime pentru două cuvinte, de explicat rolul unei cratime, de indicat două motive literare şi perspectiva narativă, de explicat rolul verbelor la imperfect şi de demostrat prin două argumente că textul aparţine genului epic, precum şi comentat o secvenţă.

La subiectul al doilea, aceştia au avut de redactat un eseu în care să-şi exprime părerea despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viaţă sănătos.

La subiectul al treilea, elevii de clasa a XII-a de la profilul real trebuie să scrie un eseu despre tema şi viziunea despre lume într-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

La profilul uman, elevilor le-a picat la subiectul al treilea o poezie de Ion Barbu, Tudor Arghezi și Nichita Stănescu.

UPDATE 2:

“Nu ne așteptam la subiectul trei să ne pice Mihai Eminescu. Am scris despre Luceafărul, la simulare am luat 6, sper să iau mai mult acum”, a spus un elev.

‘Ca toată lumea, am avut emoții. La subiectul trei, de la profilul uman, am avut de ales între o poezie de Tudor Arghezi, Nichita Stănescu sau Ion Barbu. Nu m-am așteptat, m-am axat mai mult pe roman, dar asta este, sper să iau peste 7. Eu am ales Arghezi, nu s-a putut mișca nimic, în sală, nici măcar nu am încercat”, ne-a explicat un alt elev din Timișoara.

 UPDATE 3: Iată care sunt subiectele și baremele de corectare.

bac1 bac2 bac3 bac4

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*