Ultimele stiri

Epidemie de Ebola: organizația americană Peace Corps se retrage din Africa de Vest

Organizația americană de ajutor Peace Corps a anunțat miercuri că își retrage voluntarii din Liberia, Sierra Leone și Guineea din cauza epidemiei virusului Ebola ce se răspândește în aceste țări din Africa de Vest.

Agenția americană precizează într-un comunicat că această măsură este „provizorie” și va hotărî „ulterior când se vor putea întoarce voluntarii” în aceste trei țări, unde lucrează în total 340 de voluntari.

Doi dintre ei au fost în contact cu o persoană ce a murit din cauza virusului Ebola, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Peace Corps, fără să spună despre ce țară din Africa de Vest este vorba.

Printre altele, diplomația americană a confirmat miercuri „moartea unui american în Nigeria după ce a contractat virusul în Liberia”. Decesul acestui bărbat de 40 de ani — având de asemenea cetățenia liberiană — a fost anunțat săptămâna trecută, informează Agerpres.

Îngrijorarea față de epidemia de Ebola ce se răspândește în Africa de Vest a început să se extindă în restul lumii. Autoritățile britanice declarându-se miercuri alarmate de această „amenințare”, în timp ce Hong Kong a anunțat măsuri posibile de carantină.

Organizația Medici fără Frontiere a avertizat că virusul, care a ucis peste 670 de persoane în vestul Africii de la începutul anului, este „în afara controlului” și că există un „risc real să se vadă noi țări afectate”, informează aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*