Ultimele stiri

Episcopia Romano-Catolică, nemulțumită că Primăria Timișoara a eliberat autorizația de construire a unei grădinițe pe baza unor acte false, pe un teren pe care-l revendică

episcopia romano-catolica

Episcopia Romano-Catolică acuză Primăria Timișoara că a eliberat o autorizație de construire a unei grădinițe private pe Calea Lipovei, pe baza unei cărți funciare falsificate. Terenul pe care urmează să fie realizată clădirea este revendicat de episcopie, care atrage atenția că în cazul în care lucrările nu vor fi sistate, se va ajunge în situația ca Primăria Timișoara să finanțeze din bugetul propriu lucrările de demolare a grădiniței.

Potrivit reprezentanților Episcopiei Romano-Catolică, terenul aflat pe strada Aurora, nr. 6-8, ce are o suprafață de 2.890 de mp și care face parte din fostul complex mănăstiresc “Marienheim”, a fost naționalizat în anul 1949. După revoluție, episcopia a inițiat o serie de revendicări, printre solicitări a figurat și acest teren. Dar din cauza mai multor ilegalități produse de-a lungul anilor, terenul nu a fost retrocedat, ba mai mult, anul trecut, terenul litigios a ajuns în posesia statului, care l-a scos la licitație.

Firma Constructim a profitat că acesta a fost scos la vânzare la un preț mic, l-a cumpărat și a obținut și o autorizație de construcție a unei grădinițe private, în luna martie a acestui an, pe baza unei cărți funciare falsificate. “De la aflarea noului proprietar, instituția noastră a făcut notificări către mai multe instituții prezentând faptul că terenul este în litigiu, înștiințând și Direcția de Urbanism a Municipiului Timișoara, căreia i-a solicitat ca până la pronunțarea instanței de judecată să nu elibereze niciun aviz, acord sau autorizație pentru acest teren”, explică Nicolae Lauș, director al cancelariei episcopale.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanții episcopiei au mers în audiență la primarul Nicolae Robu, care le-a transmis că urmează să fie analizat dacă autorizația de construcție a fost eliberată legal. Totuși, Episcopia Romano-Catolică este de părere că nu se iau măsuri urgente pentru că se dorește ca grădinița să fie construită, dar Nicolae Lauș amenință că vor solicita chiar ca construcția să fie demolată pentru că se intenționează realizarea unei biserici pe acel teren.

Nicolae Robu a ținut să precizeze că, deocamdată, lucrările au fost sistate, până în momentul în care se va stabili dacă firma Constructim a depus o serie de acte false pentru a obține autorizația sau nu. “Primăria a emis o autorizaţie de construcţie pe baza unei documentaţii care e conformă cerinţelor. Unul din documente se suspectează că este un fals. Şi mie mi se pare că este un fals, dar nu pot eu să stabilesc asta. Am cerut OCPI să ne comunice dacă documentul este un fals sau nu şi dacă documentul este fals vom anula autorizaţia de construcţie”, a explicat Nicolae Robu.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Preoții i-ar fi BLESTEMAT pe muncitorii care lucrează la grădinița ce va fi ridicată pe un teren revendicat de Episcopia Romano-Catolică! De ce se vor alege cu o plângere penală | Timisoara Online
  2. Preoții i-ar fi BLESTEMAT pe muncitorii care lucrează la grădinița ce va fi ridicată pe un teren revendicat de Episcopia Romano-Catolică! De ce se vor alege cu o plângere penală | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*