Ultimele stiri

Este oficial! Primii refugiaţi care vor ajunge în România vor fi cazaţi în Timiş. Ce anunţ a făcut premierul Victor Ponta

refugiat

România se pregăteşte pentru venirea primilor refugiaţi care vor fi repartizaţi ţării noastre conform cotei obligatorii. Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, la o emisiune a unui post de televiziune, că primii imigranţi vor sosi în România în „perioada următoare” şi că este posibil ca până la sfârşitul anului să ajungă în ţara noastră familii de refugiaţi.

„Încă nu avem aceste date, e posibil ca, până la sfârşitul anului, un număr de familii să intre în ţară. Avem două tabere în Timiş pentru refugiaţii ce vor veni prin cotă. Am căutat facilităţi de cazare. Problema e că, dacă primesc statutul de refugiaţi, ei sunt cetăţeni egali cu noi, doar că nu au voie să voteze. În rest, au voie să meargă unde vor, nici măcar nu pot să-i ţin în România dacă nu vor, au dreptul să meargă la spital, teoretic, problema e că nu au card de sănătate, teoretic au voie la şcoală, practic nu au fişe şcolare, teroretic au voie să muncească, practic nu le recunosc studiile. Nici nu pot să-şi deschidă cont în bancă”, a declarat premierul României.

Victor Ponta a mai precizat că este important ca să fie ajutaţi să se integreze, să-şi găsească o locuinţă. „Cea mai mare greşeală e să-i ţii în tabere permanente. Nu au condiţii, cheltuielile sunt foarte mari. Acum ne-am dat seama că din 2006 noi alocăm 3 lei pe zi şi 60 de bani de cheltuială. E jenant şi ruşinos. Problema e să încerci să-i integrezi, să-i ajuţi să-şi găsească o locuinţă. Pe hârtie avem multe, în realitate nu avem această experienţă şi această cultură”, a mai explicat Victor Ponta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*