Ultimele stiri

Ești din Timiș și vrei să lucrezi în Germania, ca zidar? Iată ce trebuie să faci

zidar

Tinerii din județul Timiș care nu au un loc de muncă și vor să plece în străinătate au posibilitatea să se angajeze ca zidari, în Germania. Astfel, între 20 și 22 ianuarie, la Timișoara vor fi recrutate 15 persoane, în cadrul programului „The job of my life” al Ministerului Federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania. În cadrul acestui program se urmărește promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările membre ale Uniunii Europene si ale Spaţiului Economic European şi Elveţia, interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură în această ţară.

Concret, sunt căutați tineri cu vârste între 18 și 27 de ani, care dispun de o diplomă de studii, care până în momentul înregistrării în acest program nu au locuit în Germania pe o perioadă mai mare de trei luni şi care au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

Programul de formare profesională duală presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/saptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională intre 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

În cadrul acestui proiect, Ministerul Federal pentru Muncă şi Afaceri Sociale din Germania, oferă tinerilor mai multe beneficii printre care: finanţarea unui curs de limbă germană în ţara de origine şi în Germania, alocaţii de călătorie şi relocare în Germania, suport financiar suplimentar, pe lângă plata efectivă prevăzută în cadrul contractului de ucenicie, asistenţă financiară în vederea asigurării mijloacelor de trai, alocaţie pentru persoanele care au copii minori în întreţinere.

Persoanele interesate sunt rugate să se prezinte pentru înscriere în perioada 07-20 ianuarie 2015, la sediul AJOFM Timiş, bdul Republicii nr.21, et.2 cam.202.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*