Ultimele stiri

Ești fascinat de știință? Vino la Noaptea Cercetătorilor, la Timișoara

noaptea cercetatorilor

Timișoara, alături de alte orașe din țară, marchează și în acest an Noaptea Cercetătorilor, eveniment care va avea loc în data de 26 septembrie. Orașul de pe Bega va fi, în acest an, gazda unor experimente deosebite care au drept scop popularizarea unor domenii precum fizica, mecanica, optica, cristalografia, electricitatea, nanotehnologia, și nu numai.

Participanții la eveniment vor afla mai multe despre invenții legate de zbor, electricitate produsă prin mijloace sustenabile, Totodată, se pot întâlni cu specialiști din diverse sfere ale științei de la care vor afla informații noi și interesante.

Deschiderea oficială a evenimentului Noaptea Cercetătorilor va avea loc în Aula Magna a Universității de Vest, de la ora 16.00, urmând ca de la ora 17.00 să se desfășoare o vizită la Facultatea de Fizică, în laboratoare.

De la ora 18.30, participanții sunt invitați la Experimentarium, unde vor di prezentate mai multe experimente deosebite, iar de la ora 20.30, vor avea loc o serie de activități la Observatorul Astronomic, printre care prezentări ale instrumentelor astronomice și observații astronimice.

Programul complet al evenimentului Noaptea Cercetătorilor poate fi consultat AICI!

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*