Ultimele stiri

Estonia îşi va deschide ambasadă în Bucureşti, în 2015

Guvernul Republicii Estonia, a anunţat, joi, că va deschide o ambasadă la Bucureşti, în cursul anului viitor, informează MAE, reamintind că România, la rândul ei, a hotărât, în noiembrie, să-şi deschidă o misiune diplomatică la Tallinn, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe salută decizia Guvernului Republicii Estonia, anunţată joi, de a deschide o ambasadă la Bucureşti, în cursul anului viitor.

MAE informează că, la rândul său, România a decis deschiderea unei ambasade în capitala estoniană Tallinn. Măsura a fost propusă de Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, şi aprobată prin Decretul numărul 665 din 3 noiembrie 2014, semnat de preşedintele României.

„Deciziile de deschidere a celor două ambasade se fundamentează pe dorinţa comună de consolidare a cooperării bilaterale în toate domeniile, dată fiind convergenţa poziţiilor promovate de ambele state atât la nivel european, cât şi internaţional, precum şi a intereselor regionale şi de securitate comune. Noile misiuni diplomatice vor contribui în mod direct la aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Estonia, precum şi la consolidarea parteneriatului dintre cele două state în cadrul Uniunii Europene şi NATO”, se arată în comunicatul MAE.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*