Ultimele stiri

Europarlamentarul Cristian Bușoi îi răspunde ministrului Sănătății: “Bugetul sănătății în 2015 nu e mai bun pentru pacienți”

Cristian Busoi

Partidul Național Liberal a atacat la Curtea Constituţională Legea privind bugetul de stat pe anul 2015, adoptată de Parlamentul României. Formațiunea motivează că gestul a fost unul făcut din respect pentru cetățenii români, pentru că bugetul nu ar respecta prevederile constituționale.

Europarlamentarul Cristian Bușoi salută acest demers al colegilor de partid și a luat poziție în fața ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. „În epistola trimisă astăzi, domnul Bănicioiu a omis să precizeze că spitalele vor primi aceeași finanțare ca în 2014, în condițiile în care vor avea mai multe cheltuieli, determinate în special de creșterile salariale din sistem, conform OUG 70/2014 și de majorarea salariului minim pe economie”, transmite Cristian Bușoi.

De asemenea, europarlamentarul susține că, neînregistrându-se o creștere a bugetului alocat spitalelor, acestea vor acumula datorii și, cel mai grav, bolnavii vor trebui să suporte în continuare, din buzunarele proprii, costul medicamentelor și al materialelor sanitare, pe perioada spitalizării. În plus, Bușoi consideră că lista de medicamente compensate și gratuite nu va putea fi actualizată nici anul viitor. „În consecință, pacienților români care suferă de boli grave precum cancerul, hepatita C sau bolile cardiovasculare, li se interzice, practic, accesul la o viață decentă. Păstrarea într-o stare de subfinanțare a programelor de sănătate derulate de CNAS va face, de asemenea, imposibilă îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților cu hemofilie sau scleroză multiplă, două dintre programele despre a căror finanțare insuficientă au atras atenția în nenumărate rânduri atât medicii, cât și asociațiile care îi reprezintă pe pacienți”, a mai spus europarlamentarul PNL.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*