Ultimele stiri

Europarlamentarul Cristian Bușoi, împotriva bonului fiscal pentru bacșiș

Cristian Busoi

“În condițiile în care Uniunea Europeană are printre prioritățile sale susținerea IMM-urilor, Guvernul Ponta pare a nu avea alt obiectiv decât acela de a complica viața întreprinderilor mici și mijlocii din România și a micilor comercianți”- asta acuză prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi.

Atacul vine după măsura impusă  de Guvernul Ponta, prin Ordonanță de Urgență, aceea de a solicita comercianților să elibereze un bon fiscal, separat, pentru bacșiș, măsură care, spune Bușoi, este fără precedent în țările Uniunii Europene.

“Nu am întâlnit-o în nicio țară europeană, așa cum nu am văzut nicăieri în Europa echipe de la Fisc năvălind în restaurante cu mașini cu girofar, oprind activitatea, alungând clienții, speriind puținii turiști străini care mai vin în Romania. Atrag atenția că aceste controale trebuie să aibă o anumită decență. În goana după spectacol, nimeni nu a calculat impactul acțiunilor la care am asistat. ANAF ar trebui să facă mai puțin spectacol și să aibă mai multe rezultate”, spune europarlamentarul Cristian Bușoi.

În plus, acesta atrage atenția că eliberarea de bon fiscal separat pentru bacșiș, va aduce la bugetul statului sume neglijabile, însă va complica enorm activitatea micilor întreprinzători, care vor fi sufocați de birocrația excesivă impusă de eliberarea a două bonuri fiscale în loc de unul singur.

“Îi recomand premierului Victor Ponta să se concentreze pe lupta împotriva marii evaziuni, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative și, în paralel, să stimuleze activitatea micilor întreprinzători și comercianți, a IMM-urilor, precum și a tuturor profesiilor liberale”, mai spune liberalul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*