Ultimele stiri

Europarlamentarul Norica Nicolai, la Timișoara: “Companiile nu reușesc să depună proiecte cu finanțare europeană și din cauza birocrației”

norica nicolai

Campania de informare a Parlamentului European pentru alegerile din 25 mai 2014 “Acționează. Reacționează. Decide” a ajuns și la Timișoara, astăzi. Europarlamentarii Norica Nicolai și Marian-Jean Marinescu au discutat în orașul de pe Bega despre importanța fondurilor europene în dezvoltarea regiunii și a țării, dar și despre importanța alegerilor din această primăvară.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a ținut precizeze că soarta României este decisă acum pentru următorii șapte ani, și asta pentru că sunt disponibili de la Uniunea Europeană peste zece miliarde de euro ce vor fi cheltuiți în următorul exercițiu financiar european. “Cu acești bani pot fi finanțate 400.000 de locuri de muncă, sunt bani pe care-i primim gratis, degeaba, de la Uniunea Europeană”, a mai adăugat Marian-Jean Marinescu.

Și Norica Nicolai le-a recomandat companiilor să se grăbească să depună proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene, ba mai mult i-a încurajat pe tineri să facă acest pas. “În perioada următoare, 5.000 de tiner din România vor fi capabili să acceseze fonduri europene. Chiar și pentru tinerii fermieri se discută în Parlament o propunere de plată suplimentară cu 25 %. Există fonduri de 700.000 de euro destinați tinerilor fermieri”, a spus Norica Nicolai.

Europarlamentarul mai consider că există o problemă în ceea ce privește accesarea de fonduri europene și pentru că firmele se confruntă cu foarte multe probleme din cauza birocrației. “Companiile nu reușesc să depună proiecte cu finanțare europeană și din cauza birocrației. Cunosc companii care au realizat proiectele, dar nu au reușit să acceseze banii, sunt și proiecte blocate din cauza statului. Este important că tinerii au acces la mult mai multe proiecte. În România, absorbția fondurilor europene este de doar 25 %, poate că și lipsa de experiență poate explica ceea ce se întâmplă la noi în țară, România fiind un personaj aparte în Uniunea Europeană”, a conchis Norica Nicolai.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*