Ultimele stiri

EVALUAREA NAȚIONALĂ Elevii susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Maternă UPDATE Ce subiecte s-au dat

evaluarea nationala

Emoții, din nou, pentru sute de elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș, care aparțin minorităților naționale. Și asta pentru că aceștia susțin, astăzi, proba scrisă la Limba Maternă din cadrul Evaluării Naționale.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din cei 4.808 elevi care s-au înscris la Evaluarea Națională, doar 190 susțin examenul la Limba Maternă. Și anume, 107 la Limba Germană, 57 la Limba Maghiară, 21 la Limba Sârbă și cinci la Limba Rromani. „Proba scrisă la Limba Maternă se desfășoară în opt centre de examen, dintre care șapte în mediul urban și unul în mediul rural”, a precizat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Ieri a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, iar mâine elevii vor susține cea mai grea probă, la Matematică. Rezultatele parțiale vor fi afișate pe 27 iunie, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Vă reamintim că în acest an, media de la Evaluarea Națională va reprezenta 75 % din media de admitere la liceu, iar media pe clasele gimnaziale, doar 25 %.

UPDATE: Iată ce subiecte au avut elevii de rezolvat la Limba Germană

UPDATE: „Nu a fost semnalat niciun incident în județul Timiș la această probă. Un elev a absentat”, a declarat Aura Danielescu.

627x0627x0 (1)

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*