Ultimele stiri

Eveniment caritabil pentru copiii afectați de inundații din Serbia, la Timișoara

asociatia sfera timisoarei

Evenimentul “1 iunie pentru toţi copiii” a ajuns la ediţia a II-a. Acțiunea desfășurată duminică, la Ștrandul UMT, organizată de Asociația Sfera Timișoarei a avut un real succes în rândul participanţilor mici. Peste 250 de copii au avut parte de o zi specială, cu premii, dulciuri, baloane, muzică şi multe surprize. Părinţii, împreună cu prichindeii, au făcut posibilă adunarea a peste 40 de saci cu donaţii, jucării și hainuţe care au fost trimise în Serbia în zonele afectate de inundații.

“Scopul acestui eveniment a fost să aducem copii din toate mediile sociale, de vârste şi etnii diferite pentru a-i învăţa că sunt egali, că trebuie să se accepte si să se respecte reciproc”, a declarat Mirela Olariu, președintele Asociației Sfera Timișoarei.

 Printre cei care au participat la eveniment s-au numărat și 42 de copii de la Centrul de zi pentru copii rromi din comuna Periam,  20 de copii de la Centrul de copii cu dizabilităţi Recaş şi 20 de copii de la Casa Otinel din Moşniţa. Asociaţia Sfera Timişoarei le-a asigurat acestor copii transportul și masa de prânz.

Ziua de 1 iunie a fost plină cu activități educative și momente distractive. Copiii de toate vârstele au participat la ateliere creative, au pictat, au desenat, au dansat şi s-au lăsat pictaţi pe faţă, transformându-se astfel în personajele lor preferate din poveşti.

Echipa de medici de la serviciul de ambulanță Neuromed a oferit copiilor ocazia să exploreze o maşină de ambulanță, să vadă echipamentul din dotare şi i-a învățat să apeleze numarul de telefon 112, în caz de urgență. O lecție de igienă a dințișorilor a fost bine-venită pentru micuții care au vizitat standul clinicii Dent Estet 4 Kids Timișoara. Cei mai creativi, harnici și dornici de învățare au fost premiaţi pentru participarea la ateliere. Peste 100 de premii au fost dăruite celor mici pentru implicarea activă la jocurile lor preferate. Un moment muzical emoţionant a fost oferit de Dragoş Darius, un baiețel talentat, tenor în devenire.  Au mai fost prezenți 70 de copii pasionați de calculatoare care s-au întâlnit pentru lecția de Coder Dojo.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*