Ultimele stiri

Eveniment de promovare al Timișoarei în Parlamentul European

parlament

Timișoara va fi promovată în capitala Belgiei, chiar la Parlamentul European. În perioada 26-28 ianuarie, la Bruxelles, va avea loc o expoziție care are drept scop prezentarea orașului de pe Bega, dar și promovarea acestuia pentru statutul de oraș candidat la titlul de capitală culturală europeană în anul 2021.

„La Parlamentul European, într-unul dintre cele mai vizibile spaţii, vom organiza în perioada 26-28 ianuarie o expoziţie despre ceea ce înseamnă trecutul recent şi mai puţin recent al Timişoarei, oportunităţile pe care le oferă Timişoara pentru investiţii străine, dar şi o conferinţă de promovare a ideii de Timişoara, Capitală Culturală Europeană”, a declarat, vineri, europarlamentarul liberal Cristian Buşoi.

Conținutul expoziției va fi ales de Primăria Timișoara și Casa de Cultura a Municipiului, care se vor implica, de asemenea, activ în organizarea evenimentului.

Pe lângă promovarea generală a orașului,evenimentul se axează și pe componenta de candidat la statutul de oraș capitală culturală, iar în acest sens europarlamentarul Cristian Bușoi spune că vrea de la comisia ce se va ocupa de decernarea titlului foarte multă corectitudine.

„Este un lucru pe care trebuie să-l facem pentru Timișoara . Eu ștu că în competiția pentru capitală culturală vor interveni foarte mulți factori, sper ca această competiție să nu fie una politizată, sper să fie pe proiectul proriu-zis. Dacă vorbim la nivel eurpoean despre orașele care candidează, Timișoara este de departe unul dintre cele mai renumite orașe și acest lucru sper să fie luat în considerare la momentul jurizării”, a conchis Bușoi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*