Ultimele stiri

Eveniment inedit la Muzeul Naţional al Banatului

Muzeul Naţional al Banatului vă invită să luați parte sâmbătă, 18 iunie 2016, începând cu ora 20.00, la un eveniment de artă contemporană, inedit. Preț de câteva ore, Bastionul Maria Theresia se va transforma într-o enclavă/insulă artistică contemporană prin intermediul lucrărilor a patru artiști entuziaști: Mihai Toth, David Iancu, Adrian Popa, Paul Feier reuniți în Grupul Barackk.

Autorii lucrărilor își regăsesc locul în tendințele actuale artistice fiind călăuziți instinctual în parte de câte un element. Fiecare își recunoaște identitatea într-un laitmotiv având câte un aliat preponderent fiecărui curent artistic.
Metoda lor de convingere este una  creată prin reflexie sau de ce nu, o recapitulare a vieții degradante alături de conflictul continuu dintre om, societate și natură, practic, un triunghi social devenit tot mai distorsionat și ermetizat în timpurile noastre, reușind prin soluțiile vizuale proprii să îl dezmembreze, iar apoi, noi spectatorii să contemplăm consecințele.
Sculptura, pictura și obiectul străin trăiesc o simbioza în limbajul lor artistic pornind de la un action-painting intensificat de tasism-ul anilor 70 alăturate fiind și inserții de elemente  ale mediului înconjurator de actualitate, pictura lor devenind astfel un performing/spectacol la fiecare lucrare creată. Căutările și frecvențele diferite de lucru fac ca acest grup să își atingă scopul propus în cel mai scurt timp posibil fără a pierde esenta mesajului dorit.
Lucrările vor fi expuse la ceas de seară, în intervalul orar 20.00-22.00, în aer liber pe terasa Café de Paris și vor fi prezentate de criticul de artă Gabriel Kelemen. Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de o seară artistică, relaxantă cu parfum de iunie!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*