Ultimele stiri

EVOLUŢIA pieţei imobiliare: Care este diferenţa dintre preţul apartamentelor noi şi vechi din Timișoara

inchiriere locuinte

Diferenţa dintre preţul unui apartament nou-construit şi unul vechi în aceeaşi zonă din Bucureşti s-a redus la jumătate (11%) în primele nouă luni faţă de sfârşitul anului trecut, în schimb în alte oraşe mari din ţară, precum Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara, ecartul a crescut.

„Cu excepţia Bucureştiului, unităţile locative din ansamblurile rezidenţiale s-au scumpit mai mult decât cele din blocurile ridicate înainte de Revoluţie – fapt care a dus, în majoritatea cazurilor, la o accentuare a ecartului dintre cele două categorii de locuinţe”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

În Timişoara, diferenţa de preţ dintre un apartament nou şi unul vechi era, la începutul lunii octombrie, de 73 de euro pe metru pătrat, aproximativ 9%, în creştere faţă de 46 de euro pe metru pătrat la finele lui 2013. În decurs de nouă luni, locuinţele noi s-au apreciat cu 7,9%, de la 832 la 898 de euro pe metru pătrat util, iar preţul cerut pentru apartamentele vechi a crescut cu aproape 5%, de la 786 la 825 de euro pe metru pătrat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*