Ultimele stiri

EXCLUSIV: Doi consilieri locali PDL sunt nemulțumiți că proiectele lor nu reușesc să intre în plenul Consiliului Local

Adelina Tîrziu și Ștefan Sandu, consilieri locali PDL, sunt nemulțumiți de faptul că se alocă foarte mulți bani pentru pictarea unor biserici și alte proiecte, iar în schimb, proiectele pe care aceștia le-au propus, nu reușesc să intre în plenul Consiliului Local.

Într-un comentariu postat pe Facebook, Adelina Tîrziu spune că este nemulțumită de faptul că există proiecte care sunt depuse de peste 3 luni de zile pentru a intra în plenul Consiliului Local sau în comisii, proiecte care nu sunt băgate în seamă.

Adelina Tîrziu a declarat pentru Timișoara Online că a fost marțea trecută împreună cu Ștefan Sandu, cu o listă de proiecte la primarul Timișoarei pentru a discuta pe marginea lor: „Am depus mai multe proiecte legate de identificarea și acordarea unor spații, terenuri din patrimoniul Primăriei Timișoara pentru plantarea de copaci de către tinerii căsătoriți și pentru nou-născuți. În momentul în care își depun actele la primărie, tinerii care se căsătoresc, pot să-și exprime opțiunea într-un formular dacă doresc să planteze un copac care le va purta numele. Același lucru e valabil și la nou-născuți. Acest proiect este depus de 3 luni de zile și nu intră în comisii. Avem și alte proiecte pe listă. Este vorba despre scrierea pe înscrisurile oficiale ale Primăriei și pe materialele de promovare ale Primăriei pentru evenimentele organizate de Primăria Timișoara și Consiliul Local a titulaturii de Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Nici acest proiect nu intră nici în comisii, nici în plen. Avem proiectul cu Festivalul Florilor, prima ediție, în 2015, nici acela nu intră”.

Cei doi consilieri și-au exprimat dorința ca vineri, când va fi rectificarea de buget, o anumită sumă de bani să fie direcționată către iluminatul public de sărbători și pentru cluburile sportive pentru copii.

„Apar tot mai des finanțări pentru biserici, care să fim sinceri nu știu cât de importante sau interesante sunt în acest moment pentru Timișoara. Ne-am fi dorit ca prioritățile să fie proiectele care vizează întreg orașul, nu cheltuielile sau investițiile într-un domeniu care tot a beneficiat de investiții în ultimii ani. Proiecte care vizează alocarea unor sume de bani către culte ajung foarte repede în plen, iar proiecte care vizează beneficiile pentru o întreagă comunitate a orașului stau luni de zile prin sertare. Vreau să reamintesc că proiectul care viza piața volantă se bucură de un imens succes. Acum absolut toți timișorenii pot beneficia de acest proiect deși a stat 4 luni de zile prin sertarele Primăriei. E puțin straniu. Când e vorba de alocarea unor sume pentru niște proiecte care nu știu cât interes manifestă pentru timișoreni, lucrurile se mișcă foarte bine”, a declarat Ștefan Sandu, consilier local PDL, pentru Timișoara Online.

1 Commentariu pe EXCLUSIV: Doi consilieri locali PDL sunt nemulțumiți că proiectele lor nu reușesc să intre în plenul Consiliului Local

  1. florin cercel // 15 iulie 2014 a 18:00 // Răspunde

    pai, cand e vorba sa aloce bani pentru a picta biserica din Soarelui…lui Ben-Oni Ardelean, senator PNL…imediat apare proiectul si apar banii din bugetul primariei….

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*