Ultimele stiri

Exclusiv! PNL organizează activităţi politice în şcoli!!! Cum reacţionează politicienii locali UPDATE: Cum comentează oficialii ISJ Timiş

PNL

PNL Timişoara pare să se bazeze pe un joc de cuvinte atunci când se întâlneşte cu cetăţenii. Marţi, 8 aprilie, viceprimarul Dan Diaconu se va întâlni cu cetăţenii din zonele Mircea cel Bătrân şi Matei Basarab pentru a discuta mai multe probleme „administrative şi cetăţeneşti”, iar întâlnirea va avea loc la Şcoala Generală numărul 19. De asemenea, astfel de acţiuni urmează să se desfăşoare şi în alte două şcoli. Până aici lucrurile nu par să fie ieşite din comun, dar această acţiune apare sub sigla PNL şi, se ştie, orice fel de activitatea politică în şcoli, în mod normal, nu este permisă.

Contactat telefonic de Timişoara Online, viceprimarul neagă că această întâlnire are caracter politic, deşi afişul demonstrează altceva.

„Da, sunt întâlniri cetăţeneşti pe care partidele au posibilitatea să le facă şi tot timpul s-au făcut în şcoli, absolut tot timpul. Atât parlamentarii cât şi alţii… acestea nu se ţin în timpul programului şi nu se ţin în momentul în care elevii sunt acolo”, a declarat Dan Diaconu.

Timişoara Online a contactat mai mulţi politicieni locali pentru a-i întreba ce părere au despre acest lucru, dar opiniile sunt împărţite. În timp ce unii se declară complet nemulţumiţi de faptul că PNL organizează o astfel de întâlnire în şcoli, alţii sunt de părere că iniţiativa nu este una greşită.

Preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiu, s-a arătat uimit de faptul că o astfel de întâlnire are loc, sub sigla PNL, într-o şcoală.

„Mi se pare anormal să se facă o acţiune în şcoală. Sunt lucruri, până la urmă, pe care nu avem voie să le depăşim. Este clar că o acţiune într-o şcoală, în acest moment, nu este recomandată, dacă este politică, dacă este civică, este altceva. După părerea mea, dacă e sub sigla PNL, e acţiune politică”, a declarat Constantin Ostaficiuc pentru Timişoara Online.

p1

Şi consilierul local PDL, Ştefan Sandu, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acţiunea PNL. Acesta a afirmat că scuza viceprimarului nu este una plauzibilă: „E o scuză halucinantă. Pe acelaşi principiu poate ne trezim că vine cineva şi o să propună deschiderea unui club de noapte în şcoală, pentru că pe perioada nopţii nu sunt copii aici. Aici e vorba de respectul instituţiei şcolare şi cred că, indiferent că vorbim de un exemplu ca cel pe care vi l-am dat sau despre partide politice, cred că toată lumea trebuie să respecte această instituţie”.

Valentin Moldovan, liderul PNŢCD Timiş, crede şi el că este vorba despre un abuz.

„Discuţia e pe două teme. Domnul Diaconu, în calitate de viceprimar, normal că se poate întâlni cu cetăţenii oricând şi oriunde. Dar dacă se doreşte să facă activitate politică, sigur că nu este normal, şi mi se pare un abuz. Dacă e vorba de activitate politică şi folosesc funcţia doar pentru a promova partidul, nu e corect. Nu e în regulă, dacă e organizat de PNL, e organizaţia de cartier PNL”, a declarat acesta pentru Timişoara Online.

Social Democratul Adrian Negoiţă vede, totuşi, lucrurile altfel. Acesta este de părere că atâta timp cât cererile cetăţenilor sunt ascultate şi rezolvate, unde se fac întâlnirile, nu mai contează.

„Acum ce să vă spun, că e activitate politică în şcoli, nu e normal, dar dacă e din punct de vedere administrativ … staţi să ne înţelegem, dacă fac ca şi partid politic întâlnire după program, în şcoală, sub formă că au închiriat sala, nu e nicio problemă. Eu ştiu că e în regulă. Dar e bine dacă se întâlnesc şi rezolvă din probleme”, a spus acesta.

 

UPDATE: 15:43

Contactat de Timişoara Online pentru a obţine un punct de vedere oficial din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Francisc Halasz a comunicat că activitatea PNL este legală, atât timp cât nu vizează elevii sau profesorii. De asemenea, dacă activitatea politică se desfăşoară după orele de curs, nu reprezintă o problemă.

Cu toate acestea, modul în care PNL a ajuns să ţină întâlniri cu cetăţenii în şcoală este neclar. Consilierul municipal PDL, Adelina Târziu, a comunicat că nu este de acord cu astfel de întruniri. Mai mult, aceasta a atras atenţia asupra faptului că directorii şcolilor în care se vor organiza aceste dezbateri trebuiau să înainteze către Primăria Timişoara cereri pentru închirierea sălilor în care vor avea loc întâlnirile organizate de PNL, având în vedere că aceste spaţii sunt proprietatea primăriei. Aceştia ar fi trebuit să se adrese Comisiei de Închiriere a Spaţiilor de Învăţământ şi Spitale care trebuie să avizeze cererea. Adelina Târziu a declarat pentru Timişoara Online că, deşi face parte din această comisie, nu i s-a adus la cunoştinţă că ar exista o astfel de cerere şi că, dacă ea există, nu a fost avizată.

 

2 Commentarii pe Exclusiv! PNL organizează activităţi politice în şcoli!!! Cum reacţionează politicienii locali UPDATE: Cum comentează oficialii ISJ Timiş

  1. este culmea culmilor sa faca intalniri sub sigla unui partid ( a oricarui partid) in scoala.

    Chiar nu mai exista legi si bun simt in tara asta?

  2. Sunt lucruri de bun simt, dar actuala putere nu mai tine cont de mult sau n-a tinut niciodata cont de bunul simt. Domnilor tupeisti politici ar fi cazul sa recititi legea invatamantului Art 11 aliniatul 2.
    http://unisind.usv.ro/Legi_si_decrete/lege_inv.htm
    Un lucru este cert: viata politica din Romania este populata numai de aroganti si incompetenti, persoane care fara politica ar fi niste NULITATI.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*