Ultimele stiri

EXCLUSIV! Primăria Timişoara modifică proiecte de Consiliu Local după bunul său plac. Cum a fost Adelina Tîrziu omisă de primar din propriul ei proiect de HCL

Piata Unirii

Dacă săptămâna trecută, primarul Nicolae Robu declara că imnul Timişoarei nu este primul pe lista s-a de priorităţi, acum acesta a apărut pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâre care vor fi votate în şedinţa de plen, din această săptămână. În mod normal, acest lucru ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru Adelina Tîrziu, consilierul local PDL, care a venit cu ideea pentru acest proiect, dacă nu ar fi descoperit că proiectul a fost modificat, ba mai mult, numele ei nu mai este deloc menţionat.

Consilierul local a afirmat că este „uimită” de atitudinea primarului, mai ales că referatul din cadrul proiectului propus de Nicolae Robu este un plagiat după cel prezentat de ea, încă din mai 2013.

Adelina Tîrziu a declarat pentru Timişoara Online că în proiectul de HCL, care îi aparţine primarului Nicolae Robu, au fost aduse numeroase modificări fără ca ea să fie consultată. De asemenea, nu este prima oară când astfel de situaţii apar în cazul consilierilor locali PDL. În urmă cu câteva luni, proiectul Adelinei Tîrziu şi al lui Ştefan Sandu, cu privire la piaţa volantă, a fost şi acesta modificat fără ştirea celor doi consilieri.

De data aceasta, schimbările aduse de Primăria Timişoara implică, printre altele, micşorarea premiului pe care Adelina Tîrziu îl propusese pentru compozitorul care va câştiga competiţia. Aceasta a considerat că este potrivit să se ofere un premiu de 30.000 de lei, dar în noul proiect suma s-a micşorat la 10.000 de lei. Consilierul apreciază că noua sumă este mult prea mică, având în vedere că, în urma concursului, câştigătorul va trebui să renunţe la drepturile de autor care vor reveni Municipiului Timişoara.

De asemenea, în proiectul de HCL al primarului nu au fost specificate niciun fel de termene pentru întocmirea comisiei sau pentru punerea în practică a proiectului, deşi în textul iniţial existau astfel de specificaţii.

Schimbări au fost făcute şi în cadrul comisiei care va juriza concursul pentru desemnarea Imnului Timişoarei. Din nou, fără ştirea consilierului local PDL, primarul a decis ca şeful comisiei să fie Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul, urmând ca Nicolae Robu să desemneze ceilalţi patru membri ai juriului.

Adelina Tîrziu a afirmat pentru Timişoara Online că în cadrul plenului Consiliului Local va face amendamente pentru a se asigura că se vor institui termenele necesare şi că premiul va fi într-adevăr unul mai mare.

 

1 Commentariu pe EXCLUSIV! Primăria Timişoara modifică proiecte de Consiliu Local după bunul său plac. Cum a fost Adelina Tîrziu omisă de primar din propriul ei proiect de HCL

  1. dar ce, e mosia primarului sa faca ce vrea el?

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Proiectul „Imnul Timişoarei” a fost dezbătut de Consiliul Local. Ce decizii s-au luat | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*