Ultimele stiri

ISU Timis a desfasurat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea și înlăturarea urmelor unu incendiu la hala de curele a S.C. CONTITECH ROMÂNIA S.R.L.

Scopul exercițiului este verificarea timpilor de răspuns a subunităților de intervenție, verificarea concepției de acțiune în cazul producerii unui incendiu cu degajări mari de fum, organizarea în teren a cooperării cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, executarea întrunită a operaţiunilor de intervenţie, organizarea funcționării punctului de comandă mobil, a sistemului de comunicații și a autospecialei de intervenție la accidente colective și calamități, verificarea capacităţii operaţionale a unităţii şi a funcţionării tehnicii și antrenarea forțelor proprii privind gestionarea unor astfel de evenimente.
Scenariul exercițiului: muncitorii aflați în secția curele observă o mare degajare de fum la un utilaj de producție. Personalul din secție este surprins și intoxicat cu fum și gaze toxice emanate în cantitate mare. Ca urmare a incendiului, au rezultat temperaturi foarte ridicate iar în imediata vecinătate a locului unde a izbucnit incendiul se află o cameră de depozitare a unor substanțe periculoase care la temperaturi înalte pot determina amestecuri gaz-aer periculoase/explozive. În cazul aprinderii acestora este interzisă folosirea apei. Pentru a se evita propagarea incendiului la aceste substanțe, se impune răcirea zonei în care se află depozitate, pe timpul evacuării acestora la o distanță de siguranță. În urma incendiului au rezultat un număr de 7 răniți care au fost preluați de echipajele medicale aflate la fața locului, pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital.
Structuri implicate:
– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş: 4 autospeciale cu apă și spumă, 2 autoscări mecanice, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 1 ambulanță terapie intensivă mobilă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 1 autospecială CBRN, 1 punct de comandă mobil, grupa operativă și echipa canină.
– Inspectoratul de Poliție Județean Timiș: 2 echipaje pentru dirijarea și restricționarea traficului în zonă;
– Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș ,,General Moise Groza”: un echipaj ce asigură perimetrul de siguranță și sprijină acțiunea de evacuare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*