Ultimele stiri

Experimente deosebite, la Noaptea Cercetătorilor, la Timișoara. Cum au realizat fizicienii o baterie dintr-o lămâie FOTO

noaptea cercetatorilor

Surprize neașteptate pentru sute de elevi din județul Timiș care au venit, vineri seara, la Universitatea de Vest din Timișoara, unde s-a desfășurat o nouă ediție a evenimentului Noaptea Cercetătorilor.

Copiii curioși, care au trecut pragul laboratoarelor de la Facultatea de Fizică au aflat, spre exemplu, cum se realizează o baterie dintr-o lămâie sau cum poate fi „aprins” un bec cu un chibrit.

„Vom folosi o monedă de 50 de bani din cupru și un cui din zinc pe post de electrozi, iar acidul citric din interiorul fructului va juca rolul electrolitului. În urma reacțiilor chimice dintre acid și cele două metale, se va genera o mică diferență de potențial între cei doi electrozi, care poate fi măsurată cu un voltmetru”, a explicat un student.

Universitatea de Vest din Timişoara a fost gazda unor experimente deosebite care au avut drept scop popularizarea unor domenii precum fizica, mecanica, optica, cristalografia, electricitatea, nanotehnologia, dar nu numai. Participanţii la eveniment au aflat mai multe despre invenţii legate de zbor, electricitate produsă prin mijloace sustenabile. Totodată s-au întâlnit cu specialişti din diverse sfere ale ştiinţei de la care au aflat informaţii noi şi interesante.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*