Ultimele stiri

Experimente medicale pe oameni, la Spitalul Județean Timișoara

medicamente

Zeci de medicamente sunt testate, anual, pe bolnavii internați în aproape 20 de secții ale Spitalului Județean Timișoara. Astfel de studii clinice se realizează, însă, doar cu acordul pacienților, care sunt convinși să participe la cercetări mai ales că au posibilitatea de a beneficia de cele mai bune medicamente, unele foarte scumpe, care vor fi utilizate la nivel internațional, dacă se dovedește că sunt eficiente.

În plus și conducerea spitalului, dar și medicii au de câștigat dacă se implică în cât mai multe studii clinice, și asta pentru că personalul medical are parte de training-uri gratuite, iar o parte din banii pe care Spitalul Județean Timișoara îi primește de la companiile producătoare ajung și în buzunarul medicilor.

În cadrul celui mai mare spital din vestul țării se realizează studii clinice dinainte de anul 2000. În urmă cu câteva săptămâni, Spitalul Județean Timișoara a obținut, din nou, autorizația de la Ministerul Sănătății pentru efectuarea de studii clinice în domeniul medicamentului, autorizație care se reînnoiește o dată la doi ani.

Prin urmare, pânâ în anul 2016 se vor realiza studii clinice în cadrul specialităților: Alergologie și Imunologie Clinică, ATI, Cardiologie, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Reconstructivă, Endocrinologie, Medicină de Laborator, Medicină de Urgență, Medicină Internă, Nefrologie, Neurochirurgie, Neurologie, Obstetrică – Ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie – Traumatologie, Pediatrie și Pneumologie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*