Ultimele stiri

Experți în date guvernamentale din întreaga Europă se întâlnesc la Universitatea de Vest din Timișoara

universitatea de vest

Reprezentanți guvernamentali din România, Cehia, Polonia și Serbia se vor număra printre participanții care vor discuta despre „Prioritizarea și angajamentul datelor deschise”, la Universitatea de Vest din Timișoara, astăzi și mâine.

Evenimentul este cel de-al treilea workshop, dintr-o serie de cinci, organizat în cadrul unui proiect finanțat de către Comisia Europeană și care își propune să aducă împreună guvernele, lumea academică, societatea civilă, companiile comerciale și organizațiile de standardizare din Europa, a dezvolta împreună ghiduri de bune practici pentru partajarea informațiilor publice și publicarea datelor deschise.

“Transparența și inovația sunt două elemente cheie care trebuie să stea la baza oricărei comunități, iar expertiza specialiștilor de la Universitatea de Vest va contribui substanțial în desfășurarea evenimentului. Sunt convins că se vor crea noi punți de discuție, iar rezultatele vor conduce la pași importanți în domeniul partajării informațiilor publice și publicarea datelor deschise, cu impact la nivel european”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*