Ultimele stiri

Experții JASPERS, în vizită la Aquatim. Consultanță pentru investiții din fonduri europene

aquatim

Recent, reprezentanții JASPERS România s-au întâlnit, la Timișoara, cu specialiștii Aquatim, pentru discuții legate de pregătirea următorului proiect mare de investiții din fonduri europene în județul Timiș, aflat pe agenda operatorului timișean de apă și canalizare.
JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) este un parteneriat între Comisia Europeană și mai multe instituții internationale de finanțare, prin care țările care au aderat la Uniunea Europeană în 2004 şi 2007 beneficiază de consultanță independentă, pentru a pregăti cât mai bine proiectele mari de investiții în infrastructură, ce urmează a fi cofinanţate din fonduri UE.
La discuții au luat parte și reprezentanții firmei de consultanță care asigură asistența tehnică pentru pregătirea cererii de finanțare și derularea etapelor premergătoare contractării investițiilor, vizate prin proiectul regional menționat.
Valoarea estimativă a programului de investiții este de 150 de milioane de Euro, fonduri asigurate prin Programul Operațional Sectorial Mediu, etapa 2014-2020. Lista lucrărilor propuse de Aquatim cuprinde 20 de stații noi de tratare pentru potabilizarea apei, modernizarea a 9 stații de tratare existente, 97 km de conducte noi de apă și reabilitarea a 87 km din rețelele existente, 12 stații noi de epurare a apei uzate, 300 km de conducte noi de canalizare și reabilitarea a 35 km din rețelele existente. Programul vizează localităţile mici şi mijlocii, cu peste 2.000 de locuitori, membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş.

Acesta este al treilea proiect major de investiții, din fonduri europene, al societății Aquatim. În anul 2011 a fost finalizat programul ISPA, de 45 de milioane de Euro, prin care s-a construit noua stație de epurare a Timișoarei, iar în prezent societatea are în derulare investiții de 119 milioane de Euro, pentru apă și canalizare în 12 localități din județul Timiș, prin POS Mediu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*