Ultimele stiri

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior”: ultima lună la Timișoara

Luna aprilie este ultima lună în care timișorenii, și nu numai, pot vizita expoziția „OUR BODY: Universul Interior” găzduită de Muzeul Banatului din Timișoara, Bastionul Maria Theresia. Mii de persoane, atât români cât și străini, i-au trecut pragul de la deschiderea sa. Printre ei s-au numărat foarte mulți medici și cadre didactice. Ultima zi în care expoziția va fi deschisă publicului larg este 28 aprilie.

Câteva lucruri pe care nu le știați despre expoziția „OUR BODY: Universul Interior”:

· Cel mai tânăr vizitator al expoziției în Timișoara a avut 5 luni (a vizitat acum 2 zile expoziția în brațele mamei).

· Cele peste 200 de exponate au fost admirate până acum de turiști provenind din Australia, Germania, Italia, Serbia, Noua Zeelandă, Turcia, Franța și Germania.

· Nașterea, cel mai mare miracol al vieții. „Ce dimensiune are placenta în interiorul uterului în timpul vieții? La cât timp se reface?”, “Ce rol are prostata la femei?” sau “Venele nu sunt albastre în realitate” sunt câteva dintre cele mai frecvente nelămuriri ale publicului larg.

· Vizitarea expoziției durează, în medie, între 45 și 60 de minute, dar recordul de timp petrecut cu studierea exponatelor anatomice l-a atins un timișorean care a revenit de trei ori pentru aprofundare, ultima dată alături de fratele său
geamăn.

Educație, sănătate și prevenție sunt principalele obiective ale expozitiei „OUR BODY: Universul Interior”. Creșterea interesului pentru propriul corp și semnalizarea importanței alegerilor cotidiene asupra fiecăruia sunt susținute în expoziție de zeci de panouri explicative și de asistenți cu pregătire medicală, gata să demonteze mituri și preconcepții legate de corpul uman și sănătatea acestuia, să dezvăluie secretele anatomiei umane și să răspundă întrebărilor specifice ale
oaspeților.

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de Muzeul Banatului din Timișoara în Bastionul Maria Theresia, iar programul de vizitare este zilnic, de luni până duminică, între orele 10.00 și 21.00 (la ora 20.00 are loc ultimul acces).
Biletele se pot cumpăra la intrarea în expoziție, online pe www.eventim.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librăriile Cărturești).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*