Ultimele stiri

Expoziția Paul Neagu la Muzeul de Artă

muzeul de arta timisoara

Muzeul de artă găzduiește până în data de 25 ianuarie 2015 expoziția Paul Neagu. Opera ca o hermeneutică vizuală, al cărei curator este prof. dr. Ileana Pintilie, critic de artă, este deschisă în această perioadă la Muzeul de Artă Timișoara. Expunerea cuprinde peste 70 de lucrări semnate Paul Neagu, din colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, dr. Sorin Costina și familia Neagu.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă Timișoara zilnic între orele 10-18 (luni închis). În fiecare joi, pe toată durata expoziției, începând cu ora 11, organizatorii oferă publicului un ghidaj printre lucrările lui Paul Neagu expuse la Muzeul de Artă Timișoara. Ghidajele sunt susținute de d-na Sorina Jecza, managerul Fundației Interart Triade și de d-na prof. Ileana Pintilie, critic de artă și curatorul expoziției. Proiectul Paul Neagu. (R)evoluția formei este completat de expozițiile Obiecte regenerative de la Galeria Jecza Timișoara și Muchii infinite. Colecția Mircea Pinte, de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Paul Neagu, unul dintre cei mai importanti artisti români ai secolului XX, a fost o personalitate de tip renascentist, cu multiple preocupări în lumea artelor. Astfel, interesele sale s-au manifestat în sculptură, pictură, desen, grafică, eseistică și poezie. Lucrările și performance-urile sale au fost întotdeauna insuflate de un spirit inovator. Paul Neagu a căutat permanent noi forme de expresie și noi concepții despre ată, incluzând influențe din domenii variate , precum arhitectura, filosofia sau fizica cuantică.

British Museum, Tate Gallery, Muzeul de Artă Contemporană al Scoției și Muzeul de Artă Timișoara sunt doar câteva instituții care dețin colecții Paul Neagu. Format la Timișoara, artistul și-a manifestat întotdeauna o afinitate față de acest oraș, și deși considerat un cetățen universal, ultima sa dorință a fost să fie înhumat în orașul de pe Bega.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*