Ultimele stiri

Expoziție de 70 de milioane de euro, în orașul de pe Bega. Timișorenii pot admira peste o mie de piese din aur și argint antic

aur antic

Comori antice în valoare de aproape 70 de milioane de euro pot fi admirate la Timișoara, începând de ieri, când a fost deschisă oficial, la Bastionul Theresia, expoziția “Aurul și argintul antic al României”. Evenimentul este organizat de către Muzeul Național de Istorie al României, care oferă publicului șansa de a-și încânta privirile cu peste o mie de piese antice extrem de valoroase.

Timp de cinci săptămâni, începând din această dimineață, timișorenii pasionați de istorie sunt așteptați la Bastionul Theresia pentru a admira exponatele. Toate piesele arheologice au fost descoperite pe teritoriul României și sunt lucrate din aur și argint. Structura expoziției ilustrează, prin aceste obiecte de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică, o perioadă de peste șase milenii, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Târzie.

Piese din inventarele ansamblurilor princiare getice, brățări polispiralice de aur descoperite în zona cetății Sarmizegetusa Regia, pandative, mici statuete sau ornamente fac parte din obiectele arheologice expuse în orașul de pe Bega.

Vizitatorii pot intra în grupuri de cel mult 60 de persoane, expoziția fiind deschisă în fiecare zi, între orele 10.00 – 18.00, cu excepția zilei de luni, până la data de 29 iunie. Prețul unui bilet de intrare costă doar patru lei.

image-2014-01-9-16374796-56-aurul-argintul-antic-romaniei

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*