Ultimele stiri

Expoziție inedită: Timişoara în anii Primului Război Mondial

primul razboi mondial

În vara acestui an s-a împlinit un veac de la declanşarea Primei Mari Conflagraţii Mondiale, eveniment important al istoriei universale. Pentru comemorarea acestui eveniment, Muzeul Banatului organiză expoziția „Timişoara în anii Primului Război Mondial”.

Organizatorii vor prezenta aspecte legate de dezvoltarea social- economică din oraşul nostru în anii premergători războiului, impactul declanşării războiului, structurile militare timişorene, consecinţele războiului, intrarea României în război, constituirea Sfatului Poporului, prezenţa militară sârbă şi franceză la Timişoara, Banatul în dezbaterile Conferinţei de Pace de la Paris şi instaurarea administraţiei româneşti la Timişoara.

Alături de un număr mare de fotografii sunt expuse arme, medalii, insigne, publicaţii periodice, obiecte care au aparţinut unor participanţi la evenimente. Un spaţiu important revine expunerii unui trunchi de copac de pe frontul italian, adus la Timişoara în anul 1916 de către un grup de militari ai Regimentului 61 Infanterie Timişoara.

Expoziția a  fost vernisată astăzi la Bastionul Theresia din Timișoara și va putea fi vizitată până în luna martie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*