Ultimele stiri

Facultatea de Geografie din cadrul UVT împlinește 55 de ani

departamentul de geografie uvt

Colectivul Departamentului de Geografie din cadrul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie a Universității de Vest din Timișoara aniversează, în anul 2014, 55 de ani de la fondarea, în 1959, a primului program de studii universitare de Geografie la Timișoara.

Pentru a marca evenimentul, Departamentul de Geografie organizează astăzi și mâine Conferința internațională intitulată “Geografia universitară timișoreană la a 55-a aniversare!”. La conferință s-au înscris participanți cu peste 100 de comunicări științifice, din toate centrele universitare românești cu învățământ geografic, precum și crecetători din Franța, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii, Spania, Austria, Ungaria sau Serbia.

Evenimentul este pus sub semnul sărbătoririi a 70 de ani de la fondarea, în 1944, a Universității de Vest din Timișoara, fapt care îi întărește semnificația simbolică. Reafirmată începând din 1990, geografia universitară din capitala Banatului oferă în prezent patru programe de studii de licență, trei programe de master și o școală doctorală.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*