Ultimele stiri

Fântâna muzicală cu jocuri de lumini de pe Bega, un „kitsch”. Cine protestează împotriva acestui proiect

fantana arteziana bega

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, nu a renunţat la ideea de a realiza o fântână muzicală cu jocuri de lumini pe Bega, proiect care se ridică la aproximativ două milioane de euro. Primul pas pentru realizarea fântânii a fost făcut, şi anume alocarea fondurilor necesare realizării studiului de fezabilitate. Se pare că nu toţi timişorenii sunt de acord cu acest proiect, un ONG îl consideră un „kitsch, de prost gust, un proiect care nu reprezintă deloc statutul şi imaginea oraşului Timişoara”.

Edilul şef vrea să construiască o fântână cu jocuri de lumini colorate, cu jeturi de apă care să ţâşnească pe muzică şi efecte speciale cu ceaţă. Mai mult, Nicolae Robu vrea şi un ecran de apă. „Fie că este vorba de evenimente speciale sau doar de seri obișnuite, zona va deveni atracția principală a orașului, locul unde se va asculta muzică bună, se vor urmări proiecţii laser şi video, spectacole multimedia de amploare, fântâna putând fi chiar şi parte interactivă, o componentă a orchestrei unui concert”, transmit reprezentanţii municipalităţii.

Printre cei care se opun realizării acestui proiect se numără Institutul pentru Dezvoltare Locală. „Institutul pentru Dezvoltare Locală protestează pentru modul în care domnul primar Nicolae Robu intenționează să dezvolte orașul Timișoara, prin proiectul inutil al fântânei intitulate „sistemul de spectacole cu muzică, apă şi lumină pe Bega”. Institutul pentru Dezvoltare Locală susține proiecte sustenabile, proiecte care aduc plus valoare orașului Timișoara şi implicit zonei Banat, proiecte care să contribuie la desemnarea orașului Capitală Culturală Europeană în 2021. Institutul pentru Dezvoltare Locală consideră că un asemenea proiect este kitsch, de prost gust, un proiect care nu reprezintă deloc statutul şi imaginea oraşului Timişoara”, spune Graţian Mihăilescu, preşedintele ONG-ului.

Institutul pentru Dezvoltare Locală mai consideră că cele două milioane de euro pe care reprezentanţii municipalităţii vor să-i aloce pentru realizarea fântânii pe Bega ar putea să-i investească în evenimente culturale „care pot contribui cu adevărat la imaginea oraşului şi care pot aduce Timişoarei titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Cu astfel de investiţii în proiecte neo-comuniste, grandioase si lipsite de substanță, Timişoara nu are nici o şansă în această competiţie europeană”.

Reprezentanţii ONG-ului îi mai cer edilului şef să organizeze şi o consultare publică pe tema fântânii.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*