Ultimele stiri

Fără pietrari suficienți, centrul istoric nu va fi gata la termen. Robu, supărat că nu-i poate scuti de taxe pe proprietarii de afaceri din zonă

Unirii

Primarul Nicolae Robu admite: lucrările la centrul istoric nu vor fi finalizate la termenul afișat pe panourile de pe șantiere. Cu toate acestea edilul este mulțumit de felul în care lucrările avansează, mai ales că, spune el, condițiile în care se lucrează nu sunt unele tocmai lejere. În Pița Unirii se lucrează cu foarte puțini muncitori, pentru că municipalitatea nu a găsit pietrari destul de pricepuți, iar pe alte străzi din zona Cetate piatra nu vine la timp din cariere.

Momentan, în Piața Unirii se lucrează cu muncitori din Maramureș și Moldova, dar se încearcă suplimentarea numărului acestora și experimentarea lucrului în două schimburi: de zi și de noapte. Totuși, firma ce se ocupă de lucrări n-a fost capabilă să contracteze mai mulți meșteri pe motiv că majoritatea celor intervievați n-au trecut testul priceperii.

„Am fost în centrul istoric. În piața Unirii ați putut remarca, s-a progresat semnificativ. Acel pavaj se face cu forța de muncă pe care o avem și s-a progresat. S-a încercat suplimentare numărului muncitorilor de către firmă, dar numărul meșterilor nu a trecut testul de pricepere. Firma a înțeles că ar fi păgubos să lucreze cu meșteri nepricepuți și atunci se preferă lucrul cu mai puțini muncitori, dar de calitate”, spune primarul Nicolae Robu.

Cu toate acestea, primarul se declară mulțumit de ritmul lucrărilor mai ales că, spune el, condițiile meteo n-au fost chiar favorabile. Oricum, un lucru e clar. Lucrarea nu va fi gata la 31 iulie, așa cum s-a prevăzut inițial.

„Mi-e foarte greu să vă dau termene ferme. Si eu cer termene de la firme. (…) eu zic că dacă ținem seama de condițiile meteo de anul trecut, eu cred că nu ne putem declara nemulțumiți. Avem disconfort, dar nu ne putem declara nemulțumiți. Îi pare rău de firme și de cetățenii din zona centrului. Am vrut să vin cu taxe și impozite reduse, dar n-am avut suport legal să le acord așa ceva. Știu că e nedrept, dar nu am ce să fac. Ar fi fost corect să putem veni în sprijinul acestor firme compensatoriu și corect ar fi fost scutirea de taxe și impozite locale. Nu avem prerogative să facem asta și drept urmare mergem înainte înfruntând greutățile”, a mai explicat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*