Ultimele stiri

Fără salvamari pe plajele româneşti. Autoritățile nu au bani pentru salariile lor

Salvamarii refuză să mai lucreze deoarece autorităţile locale nu au patru milioane de lei pentru salariile lor. Litoralul românesc este singurul din Europa care nu are un serviciu de salvamar.

De la 1 iulie, salvamarii ar fi trebuit să fie prezenţi pe plaje. Dar, cum autorităţile locale nu au găsit bani pentru salariilor lor, oamenii n-au mai venit.

„S-au făcut demersuri la Ministerul Finanțelor, cât și la cabinetul primului/minsitru, la secretarul general al Guverunului. Avem promisunea că se va rezolva odată cu rectificarea bugetului, care de obicei se face la sfârșitul lunii iulie”, spune Cristinel Dragomir, vicepreședinte Consiliului Județean Constanța.

În vreme ce autorităţile nu găsesc câteva zeci de milioane pentru plata salvamarilor, pe plajă se petrec tragedii. Zilele trecute o fată de 14 ani s-a înecat din cauza curenţilor puternici din apă. Două prietene ale ei au fost salvate de un turist, dar la ea oamenii au ajuns prea târziu.

Salvamarii susţin că în fiecare vară banii pentru ei vin târziu de la Finanţe.

„Ce știm este că de la 1 iulie, serviciul salvamar, din auzite, va fi pus în funcțiune în stațiunea Mamaia și Constanța”, spune Victor Fedul, coordonator al Serviciului Salvamari Mamaia.

Numai în stațiunea Mamaia ar fi nevoie de 100 de salvamari, dotați cu ambarcațiuni de intervenție, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*