Ultimele stiri

FASCINANT În Banat există sate PĂRĂSITE de localnici

lindenfeld

Casele din 1 % din localitățile din România au rămas fără săteni. Asta pentru că, încet, îcet, aceștia s-au decis să plece în locuri mai prospere. În România există localități pustiite ce nu au locuitori, sunt amplasate în mijlocul unui lac sau a unei deversări de deșeuri toxice, sunt lipsite de orice fel de imobil sau au fost mutate în componența unor Unități Administrativ Teritoriale vecine păstrându-se totuși și fosta înregistrare a localității ce trebuia să dispară.

În România există 126 de astfel de sate fără locuitori, dintre care 11 sunt în vestul țării. Este vorba de șapte case-fantomă din județul Hunedoara, Bastea (Lăpugiu de Jos), Bunești ( Balșa), Ciumița (Tolești), Mesteacăn (Răchitova), Ticera (Bulzeștii de Sus), Mosoru și Curpenii Silvașului ( Toplița).

Și în Timiș există trei astfel de sate abandonate, Bunea Mică ( Făget), Checheș (Secaș), Cireșu Mic ( Criciova), iar în județul Caraș Severin singura localitate fără săteni e Lindenfeld ( Buchin), despre care s-a și realizat un film.

Harta localităților nepopulate din România poate fi vizualizată AICI!

3 Commentarii pe FASCINANT În Banat există sate PĂRĂSITE de localnici

  1. CUM AS PUTEA AFLA MAI MULTE INFORMATII DESPRE LOCALITATILE PARASITE DIN ZONA TIMISOAREI PENTRU stiii daca imi pot reloca mica ferma cu animale pe care o am in suceava in judetul timis pentru ca aici nu este suficient teren pentru a ma putea extinde mai mult

  2. Imi place viata la sat dar… in urma ploilor din 28 iunie anul acesta apa a distrus ulita pe care locuiesc si de atunci nu mai pot ajunge acasa. Am anuntat toate autoritatile locale si judetene dar nimeni nu face nimic . Au zis ca da ulita este cuprinsa in situatiile lor ca si calamitata dar atat. Nimeni nu misca un degat si ganditi-va ca vine iarna. Asta este asa zisa grija fata de satul romanesc . Multumesc daca as avea cui as vinde tota gospodaria = casa mare noua cu multe anexe totul nou ,pamintul 6 ha.padurea 1 ha . Zona este super linistita . Sa vina un strain la mine ca ii dau tot … In cazul acesta inseamna ca imi vind tara –

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*